Nudimo svoje iskustvo koje smo sticali dvadeset godina u različitim oblastima prehrambene industrije u rešavanju procesnih problema, rešavanju problema formulacije proizvoda, deklarisanja proizvoda, usaglašavanja procesa sa zakonskom regulativom.
Ćufte od leblebije
Mešavine za ćufte od leblebije sadrži 22% proteina (zamena za meso), sadrži 7,7 % masti koje potiču iz susama od čega je 2,76% oleinska kiselina i 3,67% linolna kiselina, sadrži 46% ugljenih hidrata od čega samo 4,4% šećeri, ostalo su složeni ugljeni hidrati koji se postepeno osobađaju i pružaju duži osećaj sitosti, 10% vlakana koji pomažu bolju probavu!
U ukusu dominiraju korijander i kumin umereno dozirani i dobro uklopljeni sa tradicionalnim začinima što daje prijatan ukus pripremljenim ćuftama. Preporuka za jednu porciju je črtiri ćufte od 20g. Uz ove ćufte možete pripremiti bareno povrće, paradaiz sos, spanać, bešamel sos, sos od rena, sos od avokada….Prijatno!
Nadev za špagete od Mešavine za sarmu od leblebije
Mešavina za sarmu od leblebije sadrži 21% proteina koji potiču iz leblebije i boba (zamena za meso), sadržaj masti je 16,84% koje potiču iz mlevenih semenki suncokreta i tikve golice, 37,92% ugljenih hidrata od čega 10% šećeri, ostalo su složeni ugljeni hidrati koji se postepeno oslobađaju i daju dugo osećaj sitosti i sadrže 11,24% hranljivih vlakana koja pomažu bolju probavu.. Od jedne kesice možete pripremiti nadev za 6 porcija špageta. Prijatno!
Bakin kolač
Mešavine za ćufte od leblebije sadrži 22% proteina (zamena za jaje), sadrži 7,7 % masti koje potiču iz susama, sadrži 46% ugljenih hidrata od čega samo 4,4% šećeri, ostalo su složeni ugljeni hidrati koji se postepeno osobađaju i pružaju duži osećaj sitosti, 10% vlakana koji pomažu bolju probavu!
Namaz birajte sami. Leblebija se dobro kombinuje sa većinom namirnica. Tako da ove kolačiće možete konzumirati sa ajvarom, biljnim sirom, tahini namazom, namazom od patlidžana... a kao napitak uz ovaj doručak možete koristiti čaj ili biljno mleko. Prijatno!
Ćufte od leblebije sa patlidžanom
Mešavina za ćufte od leblebija koju koristimo kao zamenu za meso sadrži 22% proteina, sadrži 7,7 % masti koje potiču iz susama (od čega je 2,76% oleinska kiselina i 3,67% linolna kiselina), sadrži 46% ugljenih hidrata od čega samo 4,4% šećeri, ostalo su složeni ugljeni hidrati koji se postepeno osobađaju i pružaju duži osećaj sitosti, 10% vlakana koji pomažu bolju probavu! Ovu mešavinu koristimo da filujemo kolutove patlidžana i pržili smo ih u ulju, mada se mogu pripremati i u rerni. Prilikom pripreme u rerni poređati pripremljene kolutove u tepsiju obloženu papirom. Kolutove premažite uljem možete peći u rerni na 185°C u trajanju od 30minuta ( dok kolutovi porumene). Nakon prženja (pečenja) patlidžan bude mekan i kremastog je ukusa koji se odlično slaže sa ukusom ćufte. Uz to možete poslužiti prilog po želji uz obilje salate! Prijatno!